Конкурс за финансијску подршку пројектима развоја технологија, набавке опреме и учешћа на стручним скуповима о развоју технологија у Републици Српској за 2024. годину

Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске расписало је Конкурс за финансијску подршку пројектима развоја технологија, набавке опреме и учешћа на стручним скуповима о развоју технологија у Републици Српској за 2024. годину вриједан 100.000 КМ.

Финансијска подршка пројектима, између осталог, обухвата пројекте развоја технологија за тестирање и увођење савремене или побољшане постојеће технологије, са могућношћу провјере на моделу, прототипу или пилот-технологији и обезбјеђење савремене опреме којом се уводи нова или побољшана технологија.

Поред тога, биће подржана учешћа на стручним скуповима о развоју технологија као и учешћа у програмима Европске уније или у међународним пројектима за развој технологија финансираним од стране међународних институција и фондова.

Рок за достављање приједлога пројеката је 9.10.2024. године, а више информација и пријавне обрасце можете пронаћи на линку у наставку: хттпс://владарс.рс/ср-СП-Цyрл/Влада/Министарства/мнк/Конкурси/Конкурси_министарства/Конкурси_технологије/Пагес/дефаулт.аспx