Одржан симпозијум са међународним учешћем „All Day – ENDO DAY“

На Медицинском факултету Фоча Универзитета у Источном Сарајеву у суботу, 11. маја, одржан је симпозијум са међународним учешћем „All Day – ENDO DAY“ који је окупио више од 200 учесника из земље и региона. Медицински факултет Фоча има дугу традицију организовања конгреса, симпозијума и других континуираних едукација за докторе стоматологије, али је по први пут организован тематски симпозијум из једне области стоматологије – ендодонције.

Учесници симпозијума су имали могућност да прате предавања 6 наставника и стручњака из области ендодонције са Медицинског факултета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици и Медицинског факултета Фоча. Предавачи су кроз предавања, осмишљена тако да обухвате све фазе ендодонтског лијечења зуба почев од дијагностике и примјене CBCT, преко препарације приступног кавитета, механичке инструментaције и хемијске обраде канала, дефинитивне оптурације, до анализе потенцијалних грешака и компликација лијечења, приказали концепт савремене ендодонтске терапије заснован на најновијим доказима науке и струке.

У склопу симпозијума организован је и курс из машинске ендодонције „Зашто је PROTAPER GOLD SISTEM увијек добар избор?“ 11. и 12. маја.